Защита на личните данни

Политика за защита на личните данни

Защита на личните данни Събиране и обработка на лични данни

Личните данни са информация, която служи за Вашата идентификация, т.е. име, адрес, електронен или пощенски адрес. Предприятие Кастро не събира лични данни от Вас, освен ако вие не ги предоставите в специални случаи, например когато поръчвате продукти. Предприятие Кастро съобразява всички правила на сайта с Общия регламент за защита на лични данни (GDPR - General Data Protection Regulation), в сила от 25 май 2018 година и Регламент (ЕС) 2016/679 (Общ регламент за защита на данните). С "тикчето" отметнато при рагистрация Вие се съгласявате с условията на сайта с които сте запознати и без Вашето съгласие не можете да извършите регистрация в системата. Извършвайки дейността си, фирма Кастро ЕИК 121550386 като Предприятие, обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни. Този интернет сайт www.castrobg.com е притежание на Предприятие Кастро и е в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”).Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни, както и за Вашите права. Предприятието се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на сайта си. Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас.

Използване и съхраняване на личните данни

Предприятие Кастро ще използва личните Ви данни единствено за целите на техническото управление на сайта, за да ви предостави достъп до специална информация или за обща комуникация с вас. Предприятие Кастро няма да предава Вашите лични данни на трети страни, нито ще ги търгува някъде другаде. В САЙТА НЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ДАННИ И НЕ СЕ ИЗИСКВА ПОПЪЛВАНЕ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ КАТО ЕГН, НОМЕР И ПАРОЛА НА БАНКОВА СМЕТКА, КАРТА /ДЕБИТНА, КРЕДИТНА/И ДР. ЛИЧНИ ДАННИ. Служителите на Предприятие Кастро са длъжни да опазват поверителността на вашите данни и да спазват споразумение за разкриване на поверителна информация. Фирма Кастро събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на предприятието за изпълнение на предоставяне на услугите и стоките на castrobg.com и неговите подстраници. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата ни и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели на castrobg.com и неговите подстраници, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на Фирмата.

Необходими данни за регистрация в сайта и какви данни събираме:

Име и Фамилия, адрес, град, област, пошенски код, държава, телефон и електронна поща. Ако сте юридическо лице: Име на фирма, МОЛ, Булстат и адрес и телефон, Паролата, която избирате е криптирана и не може да бъде видяна от служителите на сайта или външни лица. Имате пълен избор да изберете или да откажете получаването на новини от сайта и промоции. По- подробно: При създаване на Профил, регистриране на интернет страницата ни, купуване продукт, сключване на договор - имената Ви; електронния Ви адрес; адрес за доставка на поръчаните от Вас стоки; За управление на достъп и идентифициране на профила Ви – електронен адрес и парола; Детайли за плащане и защита на данните Ви, свързани с плащането – електронен адрес, номер на клиент, номер на телефон, адрес за фактура, адрес за доставка, информация, свързана със средството за плащане, сума на покупката. За издаване на фактура и обработването й – имената Ви, адрес за фактура, адрес на доставка, електронен адрес, използвано средство за плащане, сума на плащането и продукт/и, дата на покупката; При създаване на Профил, регистриране на интернет страницата ни, купуване продукт, сключване на договор - имената Ви; електронния Ви адрес; адрес за доставка на поръчаните от Вас стоки;

Свобода на избора

Вие контролирате информацията, която предоставяте на Предприятие Кастро за себе си. Ако обаче изберете да не споделите тази информация с Предприятие Кастро, имайте предвид, че е възможно да нямате достъп до някои части и модули на сайта, както и да не можете да извършите поръчка. Вие изцяло имете достъп до личните си данни, които сами предоставяте в сайта; информираност; възможност за коригиране, ако данните са неточни; изтриване на личните данни или правото “да бъдеш забравен” е спазено; право на възражение спрямо обработването на лични данни. Всички профили създадени от потребителя могат да бъдат моментално изтривани - необходимо е само да изпратите на електронната ни поща заявка за това. /Важно! За заличаване на потребителски профил и ниобходимо потвърждение от същия телефонен номер и електронна поща предоставени при регистрацията Ви.

За какви цели и на какво основание използваме информацията Ви:

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за castrobg.com: Дейности по управление на електронния ни магазин; Данни за целите на изпълнение на направена поръчка/и от електронния магазин; Осчетоводяване и фактуриране на покупките в електронния магазин на основание законовото ни задължение за това; Дейности по управление на Вашия профил на интернет страницата ни; Данни, свързани с управление на достъпа Ви (идентификация), на основание Вашето дадено съгласие; Маркетинг дейности на Предприятието на основание дадено съгласие. Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и предстоящи събития. Тя ни помага и да подобрим услугите, съдържанието и рекламата ни. В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си в профила и на интернет страницата. Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни. Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики. Ако участвате в събития, лотария, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми. В допълнение Вашите данни се обработват от castrobg.com и за целите на: Установяване на аномалии, рекламации, свързани с продукти и/или услуги, на основание легитимния интерес; Въпроси, отправени към нас, свързани с продукти, на основание съгласието Ви.

Достъп до социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Предприятие Кастро не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Молим да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Споделяне на Вашите лични данни с подизпълнители

В дадени случаи Предприятие Кастро може да разкрива определена лична информация пред партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят куриерски и/или счетоводни услуги, свързани с дейността ни. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел изпълнение на поръчките Ви; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели. За случаите, в които Предприятие Кастро споделя информация за Вас с трети лица партньори – подизпълнители, същите предоставят ниво на защита на данните в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”). Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Разкриване на Вашите лични данни

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – Предприятието да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Важна за нас е и защитата от хакерски атаки, не толерираме такива и лог файловете се предават на съответните органи в законови срокове по ред определен със закон или постановление /наредба/ на съдебни и висши инстанции /институции/.

Автоматично записвана информация

Когато осъществявате достъп до Интернет сайта на Предприятие Кастро, автоматично (не като част от регистрацията) се записват някои общи не лични данни (използван Интернет браузър, разгледани страници и поръчки). Тази информация се използва, за да преценим доколко е привлекателен нашият сайт и да подобрим съдържанието и функционалността му. Вашите данни не се обработват повече, нито се предават на трети страни.

"Бисквитки"

"Бисквитките" (cookies) са малки файлове, които се съхраняват временно на Вашия твърд (hard) диск на компютъра и позволяват на сайта ни да разпознае компютъра Ви следващия път, когато посетите Интернет страницата на електроненият магазин. Предприятие Кастро използва "бисквитки" единствено, за информация относно ползването на нашия сайт, както и запомняне на данни, въвеждани от потребителя, например в онлайн формуляри; идентификация на потребителя, след като веднъж вече се е логнал на сайта; предотврятяване на злоупотреба с идентикикацията на потребителя, например ползване на чужд профил; показване на мултимедийно съдържание като видео или аудио; оптимизиране на сесията на потребителя, например подобряване и ускоряване на някои процеси; запомняне на предпочитанията на потребителя, например за език на сайта, потребителска кошница, направени поръчки и размер на шрифта.

Сигурност

Предприятие Кастро отдава голямо значение на осигуряването на сигурността на личните ви данни. Вашите данни се защитават съвестно от загуба, унищожение, изопачаване/фалшификация, манипулация и неправомерен достъп или неправомерно разкриване. Вашата регистрация се извършва със защитена криптирана SSL връзка и сертификат за сигурност /можете да проверите валидноста на сертификата като кликнете върху катинарчето при регистрация или направена поръчка във Вашия браузър - тогава и връзката Ви със сайта е https/ Сайтът използва последно поколение модули в php файлови формати за създаване на онлайн поръчки. Сигурността на Вашите данни са защитени съгласно изискванията на всички регламенти в страната и чужбина. Предприятието взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Онлайн услугата – ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация. Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи. Всички служители на Предприятието са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

Съхранение на личната информация

Ще задържим личната Ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

Вашите права във връзка с данните Ви

Ако сте предоставили Ваши лични данни на castrobg.com и подстраниците на сайта, Вие разполагате със следните възможности по всяко време: Да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата на castrobg.com; Право на достъп до личните Ви данни, обработвани от castrobg.com; Право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни; Право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат; Правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това; Право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.; Право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните. Ако желаете да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на електронно съобщение на някой от посочените в секция контакти елекронни пощи. Имайте предвид, че можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които по закон, не се изисква достъп.

Непълнолетни лица

Предприятие Кастро съветва всички родители и настойници да обучават децата си на безопасност и отговорност при предоставяне на лични данни в Интернет. Непълнолетните не трябва да предават лични данни на сайта на електроният магазин без разрешението на своите родители или настойници. Отговорноста за действията на непълнолетни лица в в системата на сайта е на техните родители /настойници/. През сайта не се извършват плащания, а само поръчки, които се заплащат по банков път, така, че притеснението от използване на кредитни/дебитни карти отпада. Предприятие Кастро никога няма да събира лични данни, ако знае, че са на непълнолетни лица, нито ще ги използва по някакъв начин или разкрива на трети страни без разрешение. Не събираме лична информация за непълнолетни лица. Ако научим, че сме събрали лична информация на деца / непълнолетни лица, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца / непълнолетни открият, че децата им без тяхно знание са дали данните си на castrobg.com, свържете се с нас на посочените електронни пощи в секция контакти. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок. Забележка: Някой курсове и обучителни модули предоставяни като услуги от Предприятие Кастро изискват регистрация на деца, но само под ръководството на родител/настойник.

Връзки към други Интернет сайтове

Това изявление за защитата на поверителността се отнася за сайта, интернет магазин на Предприятие Кастро, която се разработва от Предприятие Кастро. Под-страниците в този сайт могат да съдържат връзки към други доставчици, които не прилагат изявлението за защита на поверителността. Когато напускате сайта на Предприятие Кастро, моля, потърсете и прочетете изявлението за поверителност на всеки сайт, който събира лична информация.

Уведомление за промени

Всички промени на нашата политика за защита на личните данни ще бъдат оповестявани в изявлението за поверителност, на главната страница и на други места, каквито сметнем за подходящи.

МОЛЯ ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ВСИЧКИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА В СЕКЦИЯ "УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ"

Назад
Вашият IP адрес е: 54.163.20.57